Makea pensasmustikka käy moneen

Pensasmustikan satokausi ja poiminta Iso-Hiiden Kartanon marjatilalla heinä-elokuun vaihteessa. Mustikkaa voit poimia itse tai ostaa valmiiksi poimittuina. Satokausi kestää noin kuukauden. Pensasmustikka on alun perin kotoisin Pohjois-Amerikasta, Suomen ilmastoon sopiviksi siitä on jalostettu lajikkeet Aino ja Alvar, joita meilläkin viljellään.

Viljely ilman torjunta-aineita

Aloitimme pensasmustikan viljelyn vuonna 2000. Iso-Hiiden pensasmustikat viljellään ilman torjunta-aineita ja niiden pölytyksessä käytämme apunamme viljeltyjä kimalaisia. Viljelmän pinta-ala on 1,7 hehtaaria ja taimia on noin 10 000. Taimet on istutettu katekankaaseen, kastelu ja lannoitus hoituvat tihkukastelulla.

Mustikkaa voit poimia itse tai ostaa valmiiksi poimittuina. Satokausi kestää noin kuukauden.

Mustikan maku vain paranee pakastettaessa!

Pensasmustikka on terveellinen ja monikäyttöinen marja. Sen marjat eivät värjää sormia eivätkä suuta syödessä. Maultaan pensasmustikka on makeampi ja vähemmän hapokas kuin metsämustikka. Se käy sinällään syötäväksi ja soveltuu hyvin myös leivontaan, kiisseleihin, hilloihin jne. Se on erinomainen pakastemarja, jonka maku jopa paranee pakastettaessa. Sen marjat eivät myöskään vetisty pakasteesta sulatettaessa.

Iso-Hiiden Kartanossa viljellään useita herkullista pensasmustikkaa

Iso-Hiiden Kartano Oy

Suosittele meitä