Makea pensasmustikka käy moneen

Pensasmustikan satokausi alkaa vuodesta riippuen noin heinä-elokuun vaihteessa ja saattaa kestää jopa syyskuuhun asti. Pensasmustikkaa voit poimia itse tai ostaa valmiiksi poimittuina. Satokausi kestää noin kuukauden.Pensasmustikka on alun perin kotoisin Pohjois-Amerikasta, Suomen ilmastoon sopiviksi siitä on jalostettu lajikkeet Aino ja Alvar, joita meilläkin viljellään.

Viljely ilman torjunta-aineita

Aloitimme pensasmustikan viljelyn vuonna 2000. Meillä pensasmustikat viljellään ilman torjunta-aineita ja niiden pölytyksessä käytämme apunamme viljeltyjä kimalaisia. Viljelmän pinta-ala on 1,7 hehtaaria ja taimia on noin 10 000. Taimet on istutettu katekankaaseen, kastelu ja lannoitus hoituvat tihkukastelulla.

Mustikkaa voit poimia itse tai ostaa valmiiksi poimittuina. Satokausi kestää noin kuukauden.

Mustikan maku vain paranee pakastettaessa!

Pensasmustikka on terveellinen ja monikäyttöinen marja. Sen marjat eivät värjää sormia eivätkä suuta syödessä. Maultaan pensasmustikka on makeampi ja vähemmän hapokas kuin metsämustikka. Se käy sinällään syötäväksi ja soveltuu hyvin myös leivontaan, kiisseleihin, hilloihin jne. Se on erinomainen pakastemarja, jonka maku jopa paranee pakastettaessa. Sen marjat eivät myöskään vetisty pakasteesta sulatettaessa.

Suosittele meitä

Facebook Twitter 61Jaa